søndag 4. august 2013

Det gror i kjøkkenhagen

Det er grovær i nord og nå kommer grønnsakene. 

To uker med sol og varme både dag og natt har satt fart i plantene.

Dagens fangst



Rød knutekål
Denne trodde jeg ikke ville komme seg.
Den så tufsete ut for to uker siden, møllspist og utslått av grønnsåpebehandlingen.

Den hvite knutekålen er hardfør og tåler det meste.
Den smaker også best.





I år har jeg to sorter bondebønner.
Jeg vet for lite om bondebønner til å kunne vurdere sortene.
De dyrkes mest fordi de er jordforbedrere og fikser nitrogen til jorda.


Grønnkålen er flott og første høsting er unnagjort


Kålrota vokser seg stor.
Ingen av grønnsakene er angrepet av kålflue.
Det er ei stor trøst etter alle kålmøllangrepene.


Sitronmynten blomstrer og er klar for tørking.


Lakristagetes i blomst
Den smaker faktisk sterkt lakris.
Lurer på hva jeg skal bruke den til? Smaker lakriste godt?


Her kommer dillen


Et lite oversiktsbilde av den del av kjøkkenhagen som ble ferdig i fjor.
Det gjenstår ennå mye før den blir som planlagt, men vi er godt igang.



Med disse ringblomstene ønsker jeg dere alle ei fin uke.

9 kommentarer:

  1. Мне нравится ваш урожай и цветы и я очень рада, что снова могу писать комментарий, а это значит общаться с вами:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar. Jeg har manglet kommentarfeltet en periode, og da var det ikke mulig å legge inn kommentarer uten å ha google+ konto.

      Slett
  2. Nå tror jeg det er på tide med et besøk i hagen din snart :)

    SvarSlett
  3. Kjempefin kjøkkenhage du har. Ønsker meg og en slik:-)
    Trine Steen :-)

    SvarSlett
  4. Kan du bruke lakristagetesen til å lage lakrissmakende is, montro?

    SvarSlett
  5. Flotte produkter fra kjøkkenhagen din!
    Og kjøkkenhagen din er virkelig et syn...så lettstelt med de høye karmene:)
    Lakris tagetes er ukjent for meg...og hva brukes den til..?..tror vi må google litt denne...
    Takk for varme ord..og at vi kan legge igjen kommentarer hos deg:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Inger Marie. Det er alltid hyggelig å få kommentarer fra deg.

      Slett