torsdag 28. juni 2012

Rapport fra kjøkkenhagen

I kjøkkenhagen  har det skjedd flere forandringer siden sist. Jeg har hatt som mål å fylle en kasse med jord hver dag. Noen dager har det bare blitt en pallekarm, men nå har alle grønnsakplanter fått en plass og gulrot, Målselvnepe og salat er sådd. Noen sommerplanter har også fått plass i kjøkkenhagen. Da er det bare å vente på sommeren.  Til tross for sein vår og kald juni, så gror det godt i kålåkeren. Første luking er unnagjort og det ser foreløpig lovende ut. Selv den problematiske grønnkålen har kommet seg etter at den ble sendt til oppal i  prosjektlederens drivhus.

Blomkarsen har fått et hjemmelaget klatrestativ i en pallekarm


En pallekarm med bladpersille, gressløk og fenikkel .


I kålåkeren er det ei fin utvikling


Svartkålen trives under fiberdukenDet ble en ekstraåker med de problematiske grønnkålplantene og de kålplantene som mistet merkelappen sin.


Grønnkål i midnattsolGeiter er koselige dyr. Disse  bor på Nordgård utenfor Tromsø hvor vi i grønnsakprosjektet var på studietur 22.juni.


På Nordgård dyrker man grønnsaker i stor skala, og her var det mange tips å få.
På gården drev de også prosjektet Inn på tunet. Et prosjekt som gir tilbud til rusmisbrukere og personer med psykiske problemer.

4 kommentarer:

 1. Ååå..nå vokser det virkelig hos deg:)Godt med fiberduk..den gir litt ekstra varme nor den norske sommeren er så ustabil:)
  Gleder meg til å føle med videre på grønnsakene:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir en spennende sommer og høst.

   Slett
 2. Fortell meg, går det an å dyrke fenikkel på våre breddegrader? Bruker du å kjøpe framdrevne planter eller sår du inne først?
  Eller direkte på friland?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går fint å dyrke fennikel her nord, men jeg kjøper ferdige planter og det er ikke sikkert det blir en knoll.Det kommer an på hvordan sommeren bli.Kålen smaker imidlertid fennikel den også og er deilig i supper

   Slett