fredag 15. juni 2012

Den store kåldagen.

I går  hentet jeg mine 160 kålplanter !  fra Landbruksskolen på Gibostad. Det gjorde også de andre kursdeltakerne og det ble ei stund  lettere kaotisk.Fire sorter blomkål, to sorter knutekål, kålrot, flere sorter broccoli, to sorter hodekål, grønnkål, svartkål, rød grønnkål, russisk grønnkål og to små New Zealandske  spinatplanter. 14 sorter!!  Plantene ble forsøkt sortert og merket etter beste evne, men det ble allikevel kaos. Mitt fine system med næringskrevende sorter samlet ytterst i åkeren, sprakk ganske fort. Nå har broccolien havnet sammen med knutekålen og hodekålen er spredt rundt omkring.. Det var ikke så lett å se forskjell på sortene når man ikke har gjort dette før. Nå får nok noen kålplanter mere gjødsel enn de skal ha. Blomkål, broccoli og hodekål  skal ha tilleggsgjødsel i begynnelsen av juli. De andre klarer seg med det de får ved utplanting. Det får bli som det blir.!!


Litt av "kålåkeren" på landbruksskolen.

Flere kålsorter


Mine 14 kålssorter. De ser ganske like ut?


Mottoet er: Kål er gøy!


Regnet kom og fiberduken måtte legges på i all hast.
Det ble derfor ikke bilde av den fine åkeren. Her er det ca 30 kvm med kål.
Det ble for lite, og jeg måtte lage en liten åker til grønnkålen
 og noen hodekål som var kommet på  avveie.

Grønnkålåkeren
 Her blir det også plass til litt ruccola.
Fra dette arealet skulle jeg hente jord til grønnsakproduksjon i kassene.
Nå blir det istedet kjøpjord i kassene

Da har jeg tatt i bruk hele det arealet som ikke skulle tas i bruk!!!!
Dyrking i kasser ble arbeidsomt fordi de må fylles opp med mye jord.

En kasse er imidlertid ferdig.
Her har jeg plantet ut egenproduserte purreløk  under maisplast.


Mandelpoteten er kommet i jord. Det er godt å ha gode venner.Dette er noe av det jeg har plantet ut, gul og hvit blomkål sammen med Romanesco.
Da er det bare å håpe på en fin sommer og kålfluekontroll.


3 kommentarer:

 1. Det går nok bra selv om det er litt rot i systemet. Du må gjerne legge ut noen bilder på facebook, jeg rakk ikke å ta et eneste bilde i går.

  SvarSlett
 2. Hei og hopp! Skal si dette var mengder av kål! Så flink du har vært! Jeg er så imponert og håper jeg får lest/sett resultatet til høsten her på bloggen!
  God helg!

  SvarSlett
 3. Lykke til, Bente! Har lyst å følge bloggen din fremover. For meg var det heller ikke lett å se forskjell på sortene. Det var altfor mange planter for oss, men to barnehager var glade for å kunne ta imot planter. Det blir artig å se hva det blir.

  SvarSlett