mandag 14. mai 2012

Mystery quilt - Redwork from Russia with love

Jeg har i mange år ønsket  å sy en  Redwork Quilt med  minner og inntrykk fra mange reiser i Russland. På mine reiser ble jeg fasinert av landets kulturarv: både musikk, bygninger, kunstskatter og håndarbeid er overveldende i sin storhet og skjønnhet. Russere er et varmt og inkluderende folkeslag og vennskap er viktig. De vet ikke hva godt de skal gjøre for gode venner, og mine venner har gjort det mulig for meg å komme i gang med denne quilten som skal hete Мое путешествие на восток. 

Da jeg oppdaget de vakre broderiene til den ukrainske designeren Natalia Mlodetsky og russiske Maria Novikova, visste jeg at dette var hva jeg trengte for å komme igang. Det er en fantastisk rik broderitradisjon i Russland og jeg har fått tilgang til den gjennom mine venner. Å sy en quilt uten mønster er utfordrende, og noen ganger lar ikke ideene seg realisere. I denne quilten skal jeg kombinere aida broderistoff med vanlige bomullstoffer. Det har jeg ikke gjort før og det blir spennende hvordan det fungerer.

Del I  i min Mystery quilt et et broderi av Natalia Mlodetsky. Det er  så rik på  detaljer at her må man holde tunga rett i munnen for å få med seg alt, men det er veldig moro å sy korssting igjen. Det har jeg ikke gjort siden jeg var barn.

6 kommentarer:

 1. Бенте, поздравляю вас с началом работы! Желаю творческого вдохновения и ровных крестиков!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. I have had this idea for a long time, but it was when I discovered the design of Mlodetsky at your blogg the ideas become real.

   Slett
 2. Det blir spennende å se det videre i dette arbeidet. Jeg gleder meg! IMD

  SvarSlett
 3. Jeg er så imponert! Bøyer meg i støvet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er spennende for meg også og prosjektet blir til mens jeg syr. Fordelen med søm og broderi er at man kan sprette og sy om igjen når noe går galt. I planteverden er det litt mer vanskelig, synes jeg.

   Slett
 4. Så flott!...dette er litt av et arbeid...ser utrolig detaljer ut..og så gøy du forteller om Russland:)
  Liker så godt å høre/lese om andre land og kulturer...
  Gleder meg til å se hvordan quilten blir:)
  Ha en fin 17mai:)

  SvarSlett