Det er første gang jeg lager urtesalt.
Med oppskrift fra urtekurset
og googling i blogglandia, gikk jeg trøstefullt i gang.
Mine flerårige urter gir foreløpig liten avling,
så jeg måtte lage en urtemix av det jeg hadde
og litt timian,bladpersille og selleri fra Coopen.
Mitt urtesalt er basert på prinsippet om at man tar hva man har.
Massen ble smurt tynt ut på bakepapir
Jeg dekte bare til halvparten av brettene
for å få god sirkulasjon av varmluften i urtetørka.
Med oppskrift fra urtekurset
og googling i blogglandia, gikk jeg trøstefullt i gang.
Mine flerårige urter gir foreløpig liten avling,
så jeg måtte lage en urtemix av det jeg hadde
og litt timian,bladpersille og selleri fra Coopen.
Mitt urtesalt er basert på prinsippet om at man tar hva man har.
1 del grønnsaker ( løk, purre, vårløk, gulerøtter, blomkål, romanesko)
1 del urter ( løpstikke,oregano, persille, bladpersille, selleriblad, timian)
2 deler salt
Jeg valgte havsalt og laget en porsjon med 200 gram salt
Alle grønnsakene og urtene ble kjørt i i matmølla til en grøt.
Det er ikke tilsatt væske av noe slag.
Det er ikke tilsatt væske av noe slag.
Salt ble tilsatt til slutt og blandet med "grøten" i matmølla
til en finmalt masse.
til en finmalt masse.
Massen ble smurt tynt ut på bakepapir
Jeg dekte bare til halvparten av brettene
for å få god sirkulasjon av varmluften i urtetørka.