onsdag 3. august 2016

Høsting

Jeg plantet  kålen tidlig ut i år,og kan nå høste både knutekål, grønnkål og broccoli. 






Grønkål og svartkål blei flott i år og
her er det lite kålmøllangrep.



Broccolien er klar for høsting.
Det blir broccolisuppe i dag


De fleste knutekålene er høstet og spist.
Jeg har brukt den i supper, men vi liker den godt rå.



Det er fortsatt mye godt igjen i kjøkkenhagen.
Rødbete, kepaløk, purre, gulerøtter og potet
må nok stå noen uker til.


Nord-norsk jordbær kommer alltid seinere enn jordbær sørfra,
men det er ok bare den kommer for den er best!



I år har vi blitt ferdig med plannering av kjøkkenhagen.
Nå er all pukk kjørt ut mellom kassene.



Jeg har fått plattinger rundt drivhuset.Der sitter jeg ofte og nyter synet av kjøkkenhagen min.
Når det regner kan jeg sitte inne i drivhuset og kose megmed håndsømmen min. Jeg har imidlertid fått en plasskrevende konkurrent

Squash i dyrkingsekk.
Det er ikke enkelt å dyrke squash i drivhus.



Det er godt at jeg bare hadde en plante.
Det har vært en kald sommer i år og squash
på friland var derfor ikke aktuelt, 
men i et lite drivhus blei det litt vanskelig.

5 kommentarer:

  1. Så flott avling! Imponerende rett og slett! Ha en fortsatt fin sommer :)

    SvarSlett
  2. Åååå...FOR noen flotte kålplanter!
    Godt du ikke ser mine brokkoli. Jeg greide ikke å holde kål-møllen unna, så vi får se om det blir noe greie på det.Jeg testet med insektsnett over , men det gikk ikke så det er nok bare fiberduk som duger.
    Grønnsakhagen din er et syn,og masse fin mat du høster herfra:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar. Jeg hadde nok litt flaks i år siden jeg plantet ut tidligere enn vanlig.Ikke alle kålplantene tåler så lave nattetemperaturer som vi hadde like etter utplanting, men det gikk veldig bra med knutekål og grønnkål. Jeg har fått to romanesko som er mer lilla enn grønn. Tror det blei litt for kaldt for den kålsorten.

      Slett
  3. Grønnsakshagen er bare så lekker og ryddig. Herlig! Gleder meg til jeg får min egen ferdig neste sommer. Nydelige, friske grønnsaker😊

    SvarSlett