tirsdag 28. februar 2012

Primula

Primula er en av mine favoritter blant staudene. Denne er fra mitt lokale hagesenter. Det hjelper på humøret  med litt vårplanter innom hus, når  vinden uler og snøen laver ned.


  


 
Jeg er ikke flink med blomsternavn og må bare innrømme at jeg hver vår må fram med staudeboka og merke de blomstene som har mistet merkelappen fra i fjor. Latinske navn har jeg absolutt ikke greie på og  de orker jeg heller ikke å lære meg. Denne primulaen fra Skulgam gartneri frør seg villig og jeg tar vare på alle småplantene. Etter å ha prøvd meg litt fram med voksested, har jeg kommet fram til at den trives best i litt skygge og vil ha fuktig jord. Bak denne ( som jeg ikke husker navn på ) står en gul augustprimula.
Denne primulaen er en av de første vårblomstene i mitt sørvendte steinbed. Sammen med kuleprimulaen lyser den opp i et ellers pjuskete vårbed.

1 kommentar:

  1. Też bardzo lubię wiosenne pierwiosnki. Też nie znam nazw wszystkich kwiatów i jest to dla mnie nieważne. Bardzo ładne zdjęcia. *** W moim ostatnim poście dwa pierwsze zdjęcia były robione w Norwegii :). Pozdrawiam. *** Også jeg liker våren primroses. Også vet jeg ikke navnene på alle blomster, og for meg er det ugyldig. Veldig fine bilder. *** I mitt forrige innlegg, ble de to første bildene tatt i Norge :). Hilsen.

    SvarSlett