torsdag 1. mai 2014

Orange

Orange er en flott farge. Den lyser opp i hverdagen og er et blikkfang i staudebedet. Hva ville vel hagen være uten ringblomster og blomkarse, valmuer og tagetes. Det er fortsatt vinterlig i nord og da er det godt å kunne leite fram fargeglade blomsterbilder. I min lappeverden har jeg prøvd orange sammen med lilla og rosa. Det går kjempefint !!  


Fjellvalmuer er sikre stauder i nord.
De blomstrer fra juli til frosten kommer. Denne husker jeg ikke navnet på.Humlene liker valmuerTigerliljer mot en lilla bakgrunnTagetes hører kjøkkenhagen til.
Noen mener den holder skadedyr borte.
Jeg dyrker den pga fargen og så lukter den godt


Ringblomsten er fast følge i kjøkkenhagen


Her er det den orange gulrota som gir liv til bildet.


God helg


5 kommentarer:

 1. Flotte oransje blomster! I år skal jeg så ringblomster, og det er vel kanskje på tide nå.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Oransje er superflott,og mot rosa er det en flott kombinasjon:)
  Håper du snart er ferdig med snø og kulde..vi har også fått kladt vær,men solen skinner:)
  Ønsker god helg:)

  SvarSlett
 3. Så mange flotte oransje blomster du har! De er noen som lyser godt opp i bedene. Her har det også blitt iskaldt igjen etter å hatt sommeren på besøk. Brenner i ovnen i kveld.

  God helg!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer. Det er fortsatt kaldt i nord, men nå har vi fått klarvær og sola skinner.Det går mot bedre tider.

  SvarSlett
 5. Nydelige blomsterbilder i herlige gla farger :) Det har vært kald vind fra nord i det siste her hos oss som ikke har vært så bra for sommerplantene hos oss, men de tar seg opp igjen regner jeg med :) Håper på mildere temperaturer både hos deg og hos oss! Ha det fint så lenge. Hilsen fra Tone

  SvarSlett