Det er første gang jeg lager urtesalt.
Med oppskrift fra urtekurset
og googling i blogglandia, gikk jeg trøstefullt i gang.
Mine flerårige urter gir foreløpig liten avling,
så jeg måtte lage en urtemix av det jeg hadde
og litt timian,bladpersille og selleri fra Coopen.
Mitt urtesalt er basert på prinsippet om at man tar hva man har.
Massen ble smurt tynt ut på bakepapir
Jeg dekte bare til halvparten av brettene
for å få god sirkulasjon av varmluften i urtetørka.
Med oppskrift fra urtekurset
og googling i blogglandia, gikk jeg trøstefullt i gang.
Mine flerårige urter gir foreløpig liten avling,
så jeg måtte lage en urtemix av det jeg hadde
og litt timian,bladpersille og selleri fra Coopen.
Mitt urtesalt er basert på prinsippet om at man tar hva man har.
1 del grønnsaker ( løk, purre, vårløk, gulerøtter, blomkål, romanesko)
1 del urter ( løpstikke,oregano, persille, bladpersille, selleriblad, timian)
2 deler salt
Jeg valgte havsalt og laget en porsjon med 200 gram salt
Alle grønnsakene og urtene ble kjørt i i matmølla til en grøt.
Det er ikke tilsatt væske av noe slag.
Det er ikke tilsatt væske av noe slag.
Salt ble tilsatt til slutt og blandet med "grøten" i matmølla
til en finmalt masse.
til en finmalt masse.
Massen ble smurt tynt ut på bakepapir
Jeg dekte bare til halvparten av brettene
for å få god sirkulasjon av varmluften i urtetørka.
Så mye sunt du lager. Flink du er!
SvarSlettTusen takk for hyggelig kommentar
SlettSå flott!..og dette må da smake fortreffelig.!
SvarSlettNytt for meg at en også skal bruke grønsaker i urtesaltet...jeg trodde det kun var div.urter...ja da lærte jeg noe nytt idag og:))
Og du...du er så flink og utnytte godsakene rundt deg..imponert!
Fine høstdager til deg:))
Super post & very informative. Thanks for sharing the process of making herbal salt. The pictures are lovely too.
SvarSlettThank you.
SlettКакие приятные хлопоты у вас, Бенте:)
SvarSlett