torsdag 11. oktober 2012

Poteten som forsvant


Nå er det mobilisering her i huset!!  Bente har erklært krig mot vånden og har gått til angrep på den med spade, hakke og stikkgreip. Den vånden bør flykte over alle hauger, for når hun blir sint så gjennomfører hun det hun sier. Hun skal ta "rotta" på vånden!! Nissefar og jeg har lånt bloggen hennes, for hun har ikke tid til å være her nå.  Se hva hun fant!!Inngangen til  vånden sitt matlager


Ett lager til!Og enda ett!! Se så store poteter vånden  har "stjålet"

Den luringen har ikke spist opp poteten, men har lagret den til vinteren. Dersom den ikke finner seg et annet sted å bo nå, så blir det nok å svelte ihjel her. Det er det som er planen hennes - å sulte den ut. Hun sier det skal ikke være et gresstrå igjen når hun er ferdig. Hun hakker og spar så jorda spruter og røtter og ugress fyker opp i trillebåra i ei voldsom fart.

Hun tramper igjen gangveier med en kraft som må skralle i ørene til vånden. Han sover om dagen og jobber om nattta, men det blir det ikke noe av nå. Hun bråker med hakke og  spade og holder vånden våken dag ut og dag inn. Han holder seg klokelig borte for selv om hun sier hun er ei pyse og ikke klarer å drepe den, så lyser det mord i blikket hennes nå. Vi kan forstå henne. Hun har jobbet mye med å anlegge kjøkkenhagen.
I dette området har vånden sitt matlager.

Hun har fått et råd hos en nabo om å legge ut einer og granbar rundt vånden sitt territorium. Hun har gravd grøfter for å finne innganger og utganger til vånden, tetter de igjen og skal legger granbar og eiener  mot kjøkkenhagen Så skal fiberduken trekkes over all bar mark. Her er det ingen nåde. Det straffer seg å stjele poteten hennes!!Vånden har etablert sitt matlager  like ved den fine kjøkkenhagen hennes. Det blir spennende å se om hun har klart å jage den. Det er best at den finner seg et annet bosted, for hun truer med å gasse den med eksos dersom den dukker opp neste sommer.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar